Śląski OZŻ

Polityka prywatności

INFORMACJE OGÓLNE
Informujemy, iż w celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie, dostosowania ich do indywidualnych potrzeb każdego użytkownika, oraz dla celów reklamowych i statystycznych korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach użytkowników.
Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień przeglądarki internetowej użytkownika. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza że użytkownik akceptuje politykę stosowania plików cookies (szczegóły w Polityce prywatności).
POLITYKA PRYWATNOŚCI
Korzystanie z niniejszego serwisu, którego właścicielem jest Śląski Okręgowy Związek Żeglarski (zwane dalej "Serwisem”) jest równoznaczne z akceptacją Polityki prywatności.
Administratorem serwisu jest firma B-K Beata Koziewicz. Strona internetowa wraz ze wszelkimi jej elementami jest przechowywana na serwerze firmy HOME.pl.
Celem nadrzędnym jest takie stosowanie rozwiązań technologicznych, aby chronić prywatność naszych użytkowników i zapobiegać ingerencji osób trzecich w prywatność użytkowników.
Serwis działa w oparciu o technologię JOOMLA! (www.joomla.org)
PRZETWARZANIE I OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH
Serwis przetwarza dane osobowe użytkowników zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity: Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 ze zm.) oraz ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204 ze zm.).
Serwis przetwarza wyłącznie dane osobowe dobrowolnie udostępnione przez użytkowników, w celu realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną. Każdy użytkownik ma prawo wglądu do własnych danych, a także prawo do poprawiania tych danych oraz żądania zaniechania ich przetwarzania.
Serwis przetwarza dane osobowe użytkowników wyłącznie w celach marketingowych i informacyjnych. Działania te odbywają się wyłącznie w przypadku wyraźnego udzielenia zgody przez danego użytkownika.
Co do zasady serwis nie udostępnia osobom ani podmiotom trzecim danych osobowych użytkowników, za wyjątkiem sytuacji, w których dzieje się to za wyraźną zgodą użytkownika, bądź na żądanie organów uprawnionych. Serwis może ujawniać anonimowe zestawienia zbiorcze oraz zestawienia statystyczne dotyczące między innymi liczby osób odwiedzających serwis, rodzaju aktywności, itp. Dane te jednak nie pozwalają na identyfikację poszczególnych użytkowników i nie stanowią danych osobowych.
COOKIES
Jednym ze sposobów działania serwisu jest stosowanie tak zwanych "cookies" (polskie: ciasteczka), czyli plików zawierających dane informatyczne, które serwer zapisuje na urządzeniu końcowym użytkownika tak by odczytać je ponownie przy każdorazowym połączeniu się z Serwisem, z tego urządzenia końcowego. Pliki cookies są stosowane wyłącznie w celu polepszenia szybkości działania serwisu oraz dostosowania ustawień serwisu do wymagań użytkownika końcowego. Pliki cookies działają w oparciu o technologię podstawową serwisu, to znaczy JOOMLA!
Zgodnie z art. 173 ust. 1 ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz. U. z 2004 r. Nr 171, poz. 1800) informujemy, iż podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym użytkownika pliki cookies jest Śląski Okręgowy Związek Żeglarski. Przedmiotowe działanie odbywa się zgodzie z odpowiednimi przepisami prawa, w szczególności z ustawą Prawo telekomunikacyjne, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną oraz ustawą o ochronie danych osobowych.
Pliki cookies nie są wykorzystywane do identyfikacji czy ustalania tożsamości poszczególnych użytkowników, nie niszczą systemu na danym urządzeniu końcowym, ani nie wpływają na sposób działania urządzenia końcowego. Pliki cookies nie powodują zmian konfiguracyjnych w urządzeniach końcowych użytkowników oraz nie mają żadnego wpływu na działanie oprogramowania zainstalowanego na tych urządzeniach.
Pliki cookies działają w oparciu o technologię JOOMLA i mogą być wykorzystywane w celu:
a) Dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych.
b) W szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową.
c) Ulepszenie Serwisu, poprzez indywidualizację treści wyświetlanych dla danego użytkownika serwisu.
d) Tworzenie statystyk ułatwiających analizę korzystania ze strony internetowej.
e) Utrzymania sesji użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki czemu użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu wpisywać danych logowania.
f) W celu zoptymalizowania oferty reklamowej i marketingowej dla danego użytkownika.
W ramach Serwisów stosowane są trzy zasadnicze rodzaje plików cookies:
a) Cookies sesyjne są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu wylogowania bądź opuszczenia Serwisu. Tego typu cookies służą do obsługi usług wymagających uwierzytelniania.
b) Cookies stałe przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez użytkownika i służą do zapamiętania wybranych przez użytkownika Serwisu ustawień i personalizacji interfejsu użytkownika.
c) Cookies zewnętrzne umożliwiają zbieranie informacji o sposobie korzystania z Serwisów oraz dostarczanie użytkownikom treści reklamowych.
Działania ze strony użytkownika:
Przeglądarki internetowe w ustawieniach standardowych akceptują pliki cookies. Każdy użytkownik może jednak zaniechać umieszczania plików cookies na jego urządzeniu końcowym. Aby zmienić ustawienia odnośnie plików cookies, należy skorzystać z opcji wyłączenia mechanizmu plików cookies w danej przeglądarce internetowej. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu użytkownika. Szczegółowe informacje o sposobie obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach przeglądarki internetowej. Usunięcie bądź blokowanie plików cookies może doprowadzić do utraty możliwości korzystania z niektórych usług serwisu.
Więcej informacji na temat cookies dostępnych jest w internecie. Polecamy odwiedzenie strony http://wszystkoociasteczkach.pl.
Działanie poza obrębem serwisu:
a) Polityka prywatności nie dotyczy innych serwisów i firm, których dane kontaktowe podawane są w Serwisie.
b) Jeśli w Serwisie są zawarte linki do innych stron internetowych, zastrzegamy, iż nie ponosimy odpowiedzialności za politykę prywatności stosowaną przez właścicieli innych domen i stron internetowych.
c) Polityka Prywatności nie dotyczy również usług świadczonych przez inne podmioty za pośrednictwem lub z wykorzystaniem Serwisu, jeśli usługi takie są świadczone przez podmioty trzecie.

BEZPIECZEŃSTWO
Ponieważ nie można zagwarantować, że każda transmisja danych w internecie jest całkowicie bezpieczna, więc, pomimo dokładania wszelkich starań w celu zapewnienia ochrony danych osobowych, nie możemy zapewnić lub zagwarantować bezpieczeństwa informacji przekazywanych do i z naszego serwisu. Mogą wystąpić sytuacje niezależne od nas ibędące poza naszą kontrolą, które spowodują udostępnienie danych osobom trzecim. Dlatego zalecamy użytkownikom nieudostępnianie danych wrażliwych, których upublicznienie może spowodować szkodę dla użytkownika.
KONTAKT
Pytania dotyczące Polityki prywatności i wykorzystania technologii cookies prosimy kierować do administratora serwisu.

Ciasteczka

Mapa klubów żeglarskich

Niniejsza mapa powstała w oparciu o dane dostarczone przez kluby żeglarskie. Aby uaktualnić / dodać informacje - proszę kontaktować się z administratorem danych: Katarzyną Szwankowską. 

Lista usług

Poniższe zestawienie zostało oparte na danych dostarczonych z klubów żeglarskich. Dane możesz sortować klikając w nagłówek interesującej Ciebie kolumny.

 {jatabs type="content" position="top" height="300" mouseType="click" animType="animMoveHor" pre=true}

 

[tab title="Wypożyczalnia"]

[/tab]

[tab title="Kursy"]

 

[/tab]

[tab title="Usługi"]

 

[/tab]

 

{ /jatabs}

Mapa klubów

Śląski

Jesteś tutaj: Home Mapa klubów dodatkowe